ЧПП

Добијте одговори на најчестите прашања

Општи прашања за нашата алатка за откривање на плагијати

Прикачените документи не се вклучуваат во нашата база на податоци без согласност на корисникот. Ве молиме бидете свесни дека други алати за плагијати (особено бесплатните) ќе го вклучат вашиот труд во нивната база на податоци.

Не. Можете да ја користите нашата алатка за откривање плагијати со целосна сигурност во доверливоста.

Не. Нема ограничувања за користење на нашиот систем. Напротив, ви нудиме можност за проверка на документи напишани на било кој јазик, вклучително и на документи кои содржат повеќе од еден јазик. Нашите алгоритми можат да најдат парафразирани совпаѓања, како и добри и лоши цитати. Дознајте повеќе за нашите уникатни особености овде

Нашата алатка за откривање на плагијати е достапна за сите.

Нашите алгоритми за откривање на плагијати откриваат повеќе - не само копирај-залепи, туку и парафразирани плагјати, како и добри и лоши цитати. До денес, не знаеме за друга услуга за откривање на плагијати која комбинира толку фактори во нивните пребарувања. Не ги вклучуваме прикачените трудови во нашата база на податоци; корисниците имаат целосна безбедност и доверливост. Немаме никакви рестрикции за прикачување на документи. Нема ограничување за бројот на прикачувања на ден, должина на трудот, ниту пак долго чекање за проверка. Ги споредуваме прикачените документи со повеќе од 14 трилиони веб страници, книги, периодични изданија, статии, студентски трудови и извештаи. Нашата е најголемата база за споредба во светот. Нашиот систем има подобрен механизам за оценување на крајните резултати.

Алатка за плагијат често поставувани прашања
Алатка за плагијат прашања

Самата алатка за плагијати

Нашата алатка за плагијати ги споредува сите прикачени трудови со повеќе од 14 трилиони веб страници, книги, статии, студентски трудови и други материјали. За да го проверите трудот, ќе треба да потрошите кредити. Ќе можете да прикачите трудови од било која големина (во страници). Веднаш штом почне проверката, вашите резултати ќе бидат спремни за неколку минути (времето за проверка може да варира и во одредени случаи може да тра повеќе од обилно). Кога ќе заврши проверката, ќе можете да видите:

- оцени за сличност и концентрација

- детален извештај со означени сличности и линкови кон нивните извори.

Нашата алатка за плагијати ги споредува прикачените документи со повеќе од 14 трилиони веб страни, книги, статии, периодични изданија, извештаи, истражувачки трудоци и студентски трудови. Ова е најголемата база за скенирање помеѓу сите алатки за откривање на плагијати.

Можете да прикачите .doc, .docx и .odt формат.

Резултати

Ќе го добиете следново:

Оцена за сличност. Оваа оцена го покажува износот на веројатно плагијаризиран текст во споредба со останатиот текст. На пример, 50 проценти значи дека половина од вашиот документ е сличен со оригинални трудови.

Оцена за концетрираност Овој резултат покажува колку совпаѓањата се распоредени низ целиот труд. Ниска оцена означува дека совпаѓањата се во мали реченици (со мала веројатност дека се плагијат). Висока оцена ве известува дека совпаѓањата се големи и најверојатно се плагијати.

Означени совпаѓања. Совпаднатиот текст ќе биде обоен за да ви биде полесно да останете фокусирани на најкритичните делови од вашиот документ.

Оригинални извори. Сите совпаѓања ќе имаат линкови кон нивните оригинални извори.

Има два начини за да се справите со плагијати; или правилно цитирајте ги плагијатизираните реченици, или целосно отстранете ги од вашиот труд.

Препорачуваме да не ја надминете стапката на сличност од 5 проценти и оцената на концентрација од една ѕвезда. Причината за ова е тоа што во повеќето случаи совпаѓањата до 5 проценти се третираат како "технички" (често користени фрази, на пример "Соединетите Американски Држави"). Ако имате резултат повисок од препорачаниот, направете промени и повторни проверете го вашиот труд.

Алатка за плагијат прашај